I´m running by the sea
chasing time, chasing rhythm
being moved
— Moved (Song, Fall Soft 1995)

I 1995 kom min første CD, Song, Fall Soft, innspilt med landsdelsmusikergruppa Jazz i Nord. Utgivelsen fikk gode omtaler, med topp score i engelske The Penguin Guide to Jazz, hvor de skrev: ”She never struggles for a note, has a perfectly clear sense of where a melody ́s going and uses the most subtle dynamics in all her vocals. A quite marvellous record.” Redaktøren i det amerikanske jazztidsskriftet Cadence valgte albumet som en av sine favoritter, og kalte den “a thoughtful, haunting session”. 

I 1997 startet jeg min egen jazzkvintett, Marit Sandvik Band, med Henning Gravrok (sax), Eivind Valnes (pno), Sigurd Ulveseth (b) og Trond Sverre Hansen (tr) (Finn Sletten fra år 2000). Vi turnerte gjennom ti år og spilte i Norge, Canada og Russland. Det var til dette bandet jeg først begynte å skrive musikk. Vårt album fra 2002 Even Then (Mother Song) ble tatt godt imot, blant annet hos tyske Jazz Podium: „She is perfectly at home in the world of various musical genres, colours her voice occasionally with happiness, but never sweetness; at other times as transparent as glass, or dark with a warm edge, always tasteful and suitable to the piece. She has found fellow musicians who are on the same wave length as herself ... ... a highly recommendable CD! “ Den norske musikkavisen Puls var også begeistret og skrev: “... vi har med en moden og sterk kvinne og musikant å gjøre ... en balladetolker av klasse ... vet bedre enn de fleste vokalister å benytte seg av pauser og luft.” 

I likhet med jazz står også brasiliansk musikk mitt hjerte nær, og i 1993 startet jeg bandet Bossa Nordpå sammen med Øystein Norvoll (git), Helge Sveen (sax), Oddmund Finnseth (b) og Finn Sletten (tr). Senere kom også Henning Gravrok (sax) med. Vi spilte sammen i tolv år, og hadde turnéer rundt i Norge. I 2005 ga vi ut CD´en Uma Onda No Mar. 

Jeg har alltid hatt sans for å jobbe med ulike musikalske uttrykk i mange ulike prosjekter, og har vært heldig å få gjøre det. Jeg har gjennom mange år hatt et spennende samarbeid med gitaristen Øystein Norvoll, der jeg får kjenne på utfordringene i duoformat. Vi spilte på Moldefestivalen i 2003, og har mange engasjementer på radio og TV bak oss, fra gudstjenester til jazzkonserter. Jeg har også hatt stor glede av og lært mye av hyppige samarbeids-prosjekter med saxofonist Henning Gravrok. Trompeter Tore Johansen og trommeslager Roger Johansen er sentrale medmusikere for meg. De har begge invitert meg med på samarbeidsprosjekter der jeg har fått synge med norske og utenlandske stjernemusikere. Siden 2006 har jeg vært medlem av Roger Johansen Group. Vi spiller Rogers komposisjoner til poeten Emily Dickinsons lyrikk og vi har spilt inn tre album. Det nyeste, On The Up, kom i 2014. 

Jeg synger med visesanger Jan Arvid Johansen på hans Du Ber Om En Sang, og jeg har jobbet sammen med kor, der jeg har skrevet og arrangert musikken. Jeg var syngende og dansende medlem av bandet Tamba Kounda i fem år der vi spilte vestafrikansk musikk, og jeg er gjestesolist på rapperen Joddskis album Krig og Kjærlighet fra 2010, med melodien Henganes. 

I 2003 – 2004 sang jeg med Tromsø Symfoniorkester og jazzband. Prosjektet het “Ville Blomster” og arrangør og musikalsk leder var Erlend Skomsvoll. I 2013 ble jeg invitert til et samarbeid med Tromsø Kammerorkester, og det ble til konserten “Painted Lady - Marit Sandvik With Strings”, der jeg skrev musikken og tekstene. Arrangementene ble laget i samarbeid med Stein Medby, som også var musikalsk leder. 

Jeg har sittet i styre og utvalg i Norsk Jazzforum gjennom mange år, og likeså i regionale jazzfora. Jeg har også lang erfaring som jazzklubbdriver, først i Trondheim Jazzforum og senere da jeg ledet Tromsø Jazzklubb i årene 1990 – 96. 

Jeg ble tildelt Thorgeir Stubøs Minnepris i 1993 og Nordlysprisen i 2011. 

Jeg har også mottatt diverse stipender fra fond og legater.

Siden 2006 har jeg undervist i improvisasjon ved Musikkonservatoriet i Tromsø.