Marit Sandvik & Nova Ondas musikk er en miks av egne komposisjoner og brasiliansk populærmusikk (MPB), samba og bossa nova. 

Musikerne har bakgrunn i alt fra neosoul og rock til jazz og klassisk. To av bandets medlemmer spiller i gruppa Thebandcalledoh! (nominert til Spellemannspris i klassen ”Urban” for 2014). Trommeslager Vangen har vunnet tre Spellemannspriser med bandet Madrugada. Saxofonist Ola Asdahl Rokkones har vært solist med kammerorkestre både i Norge og Russland.

I samarbeid med gitarist Øystein Norvoll har jeg i mange år sunget brasiliansk musikk, vesentlig i Bossa Nordpå (1993 – 2005) og Chorinho (2008 - 2012). Bossa Nordpå ga i 2005 ut albumet Uma Onda No Mar. Roald Helgheim i Dagsavisen skrev: ”Som jazzvokalist er ho det ypperste vi har, og å tolke den brasilianske musikken, som ho sjølvsagt gjer på originalspråket på denne plata, gjennomfører ho med ein like sjølvsagd autoritet.”
Ragnar Meidell, Rana Blad skrev: ”Øystein Norvolls strålende og stilriktige gitarkomp må trekkes fram som et bærende element i denne innspillingen. Anbefales!”
Da Chorinho spilte under Nordlysfestivalen i 2011 skrev avisa Nordlys: “Stemningen som spredte seg gjennom konserten ble ofte avbrutt av mer eller mindre spontan, og svært fortjent, applaus for de mange gode enkeltprestasjonene som ble servert et publikum, - for anledningen forflyttet til hver sine hengekøyer på Copacabana.”
Chorinho var i 2012 på studietur til Brasil. 

Marit Sandvik & Nova Onda ble startet i 2013. Ved siden av å framføre brasiliansk musikk, på portugisisk, skriver vi nye sanger til bandet, og da er det spennende å kunne presentere musikken i en nordnorsk språkdrakt. Videre har jeg også gjendiktet endel brasilianske "standards" til nordnorsk. Brasiliansk musikk lar seg godt synge på vårt eget språk, noe også responsen i publikum understreker. Og musikalsk tar vi vår forankring i jazz med oss inn i den tradisjonsrike brasilianske musikken.  

Vi har spilt på festivaler og klubber; bl.a. Vinterfestuka i Narvik, Sortland Jazzfestival og Dølajazz. Terje Mosnes lot seg begeistre på Dølajazz, og skrev dette på www.jazzinorge.no“... solfylt og sensuelt duvende klang det der Marit Sandvik og hennes glimrende Nova Onda- kvintett fylte Kongressalen på Rica med brasiliansk og nordnorsk bossa. Sandvik er stadig en av landets fineste sangere; tonesikker og rytmisk sofistikert i formidlingen, og Nova Onda er en stilsikker gjeng der trommeslager Simen Vangen serverte en tamburin/trommesolo som i originalitet og intensitet overgikk det meste i sitt slag.”

Marit Sandvik (vokal), Ola A. Rokkones (tenorsax), Øystein Norvoll (gitar), Eirik Fjelde (tangenter),
Morten Steene (bass), Simen Vangen (trommer/perkusjon)